https://my04.awfatech.com/raudhah/content/news/newsf1_RIS115_1694393434.JPG

SAMBUTAN HARI KEBANGSAAN MALAYSIA KE-66 2023

9 SEPTEMBER 2023 - RAUDHAH ISLAMIC SCHOOL, RAUDHAH SECONDARY SCHOOL & RAUDHAH MONTESSORI CENTRE TELAH MENGADAKAN PROGRAM SAMBUTAN HARI KEBANGSAAN MALAYSIA KE-66 YANG BERLANGSUNG PENUH MERIAH DI PUSAT LATIHAN PERINDUSTRIAN & PEMULIHAN (PLPP), BANGI. TEMA PAKAIAN BAGI SAMBUTAN INI ADALAH ETNIK MALAYSIA & PAKAIAN TERBAIK BERPELUANG MEMENANGI HADIAH BERUPAYA HAMPER & PIALA. PROGRAM INI CUKUP MERIAH JUGA KERANA MELIBATKAN KEHADIRAN IBU BAPA SEKALI DALAM ANGGARAN 300 ORANG KEHADIRAN SECARA KESELURUHANNYA.

PIHAK KAMI MENGUCAPKAN RIBUAN TERIMA KASIH KEPADA SEMUA IBU BAPA & MURID YANG HADIR PADA PROGRAM KALI INI. INSHALLAH JUMPA LAGI PADA TAHUN HADAPAN!

IKUTI LAMAN SOSIAL KAMI UNTUK UPDATE TERKINI DI INSTAGRAM, FACEBOOK & TIKTOK!

@RAUDHAHISLAMICSCHOOL

@RAUDHAHMONTESSORICENTRE

@RAUDHAHSECONDARYSCHOOL

 

LAGI
https://my04.awfatech.com/raudhah/content/news/newsf1_RIS115_1684224935.JPG

SAMBUTAN HARI GURU & RAYA DI RAUDHAH ISLAMIC SCHOOL KAMPUS PUTRA KAJANG

16 MEI 2023 - HARI INI ANAK-ANAK RAUDHAH & GURU-GURU TELAH MENGADAKAN SAMBUTAN HARI GURU & HARI RAYA SERENTAK DENGAN TEMA BACK TO SCHOOL. PELBAGAI AKTIVITI DIADAKAN, ANTARANYA ADALAH SUKANEKA, PERSEMBAHAN NYNYIAN, SKETSA & SEBAGAINYA.

LAGI
https://my04.awfatech.com/raudhah/content/news/newsf1_RIS115_1669247752.JPG

KEPUTUSAN UJIAN PENCAPAIAN SEKOLAH RENDAH AGAMA (UPSRA) TAHUN 2022 RAUDHAH ISLAMIC SCHOOL PUTRAJAYA

TAHNIAH KEPADA ANAK-ANAK RAUDHAH RIS PUTRAJAYA!
ALHAMDULILLAH, HARI INI TELAH DIUMUMKAN KEPUTUSAN UPSRA DALAM PERHIMPUNAN BULANAN WARGA JAWI.
JABATAN AGAMA ISLAM WILAYAH PERSEKUTUAN (JAWI) MELAKSANAKAN KAEDAH YANG BAHARU UNTUK UJIAN PENCAPAIAN SEKOLAH RENDAH AGAMA (UPSRA) BAGI PEMILIHAN PELAJAR KE TINGKATAN SATU BAGI TAHUN 2023 MELALUI 3 ASPEK IAITU UJIAN SETARA 1, UJIAN SETARA 2 DAN UJIAN SECARA TUGASAN DAN AMALI.
ALHAMDULILLAH, SYUKUR KE HADRAT ILAHI, KEPUTUSAN UPSRA BAGI TAHUN 6 AMAT MEMBERANGSANGKAN. SEORANG DARIPADA SEBELAS ORANG PELAJAR MEMPEROLEH KEPUTUSAN "STRAIGHT A" DALAM UPSRA TAHUN INI DENGAN 7A, 2 PELAJAR MENDAPAT 5A, 3 PELAJAR MENDAPAT 4A, 2 PELAJAR MENDAPAT 3A, SEORANG MENDAPAT 2A DAN 2 PELAJAR MENDAPAT 1A DAN KEBAWAH.
SYABAS DAN TAHNIAH DIUCAPKAN KEPADA SEMUA PELAJAR TAHUN 6 RIS PUTRAJAYA!
SIR AFIQ
SETIAUSAHA UNIT PEPERIKSAAN
RIS PUTRAJAYA
LAGI
https://my04.awfatech.com/raudhah/content/news/newsf1_RIS115_1665627319.JPG

PROGRAM SOLAT HAJAT & BACAAN YASIN UNTUK ANAK-ANAK YANG BAKAL MENGHADAPI PEPERIKSAAN PSRA & UPKK 2022

6 OKTOBER 2022 - RAUDHAH ISLAMIC SCHOOL KAMPUS PUTRA KAJANG, KAJANG TELAH MENGADAKAN PROGRAM SOLAT HAJAT UNTUK MEMOHON KEPADA ALLAH SWT SUPAYA MEMUDAHKAN ANAK-ANAK TAHUN 5 & 6 MENJAWAB PEPERIKSAAN PSRA & UPKK TIDAK LAMA LAGI. SEMOGA ANAK-ANAK RAUDHAH DIBERI KETENANGAN HATI UNTUK MENJAWAB PEPERIKSAAN.

LAGI
https://my04.awfatech.com/raudhah/content/news/newsf1_RIS115_1665052246.JPG

PROGRAM SEMPENA SAMBUTAN MAULIDUR RASUL 1444 HIJRAH

SAMBUTAN MAULIDUR RASUL ADALAH SAMBUTAN YANG DIADAKAN SEMPENA HARI KELAHIRAN BAGINDA RASULULLAH SAW, MENURUT PANDANGAN SEBAHAGIAN ULAMAK SEPERTI IMAM AL-SUYUTI BELIAU MENYATAKAN BAHAWA AMALAN TERSEBUT ADALAH BAIK DAN AKAN DIBERI PAHALA SERTA GANJARANNYA, KERANA BERTUJUAN MELAHIRKAN RASA CINTA DAN SAYANG KEPADA JUNJUNGAN NABI MUHAMMAD SAW. BERDASARKAN HADIS YANG DIRIWAYATKAN OLEH ANAS BIN MALIK, RASULULLAH SAW BERSABDA:

“TIDAK (SEMPURNA) IMAN SESEORANG SEHINGGALAH AKU MENJADI ORANG YANG PALING DISAYANGINYA MELEBIHI AHLI KELUARGANYA SENDIRI DAN HARTANYA DAN MANUSIA KESELURUHANNYA”.

(RIWAYAT MUSLIM)

LAGI
https://my04.awfatech.com/raudhah/content/news/newsf1_RIS115_1664927928.JPG

PROGRAM MOTIVASI PERSEDIAAN UPKK & PSRA 2022

GAMBAR SEKITAR PROGRAM MOTIVASI PERSEDIAAN UPKK & PSRA YANG BERLANGSUNG SEMALAM DI #RAUDHAHISLAMICSCHOOL KAMPUS VISTA VALLEY, SEMENYIH.

SEMOGA ANAK-ANAK MENDAPAT MANFAAT SEBAIKNYA DALAM PROGRAM INI BAGI MENGHADAPI PEPERIKSAAN AKAN DATANG💪🏼

LAGI
https://my04.awfatech.com/raudhah/content/news/newsf1_RIS115_1664350329.JPG

SESI PERJUMPAAN BERSAMA TUAN PENGERUSI

CARI "PASSION" DALAM SETIAP PEKERJAAN YANG KITA LAKUKAN. HIDUP AKAN LEBIH TENANG JIKA KITA LAKSANAKAN TUGASAN DAN TANGGUNGJAWAB DENGAN SEBAIKNYA.
MANAKALA JIKA KITA MELETAKKAN PEKERJAAN ITU SEBAGAI SATU BEBANAN YANG PERLU KITA SELESAIKAN, IA AKAN MENIMBULKAN RASA SERABUT DAN MENYEBABKAN KITA SUKAR UNTUK MENYELESAIKAN TUGASAN.
KESANNYA BUKAN KEPADA DIRI KITA SAHAJA, BAHKAN KELUARGA DAN MASYARAKAT DI SEKELILING JUGA TURUT MENDAPAT TEMPIASNYA.
LAGI

Page 1 of 6