https://my04.awfatech.com/raudhah/content/news/newsf1_RIS003_1614653045.JPG

HARI PERTAMA SESI PERSEKOLAH 2021

1 MAC 2021- HARI PERTAMA SESI PERSEKOLAHAN UNTUK TAHUN 2021. ALHAMDULILLAH SEMUA MURID CERIA HADIR KE SEKOLAH PAGI INI SETELAH BERAPA BULAN SEKOLAH DITUTUP AKIBAT PENULARAN COVID-19 GELOMBANG KETIGA. TERIMA KASIH KEPADA IBU BAPA & PENJAGA YANG MEMBERI KEPERCAYAAN KEPADA KAMI DI RAUDHAH ISLAMIC SCHOOL UNTUK MENDIDIK ANAK-ANAK ANDA. LAWATI LAMAN SOSIAL KAMI @RAUDHAHISLAMICSCHOOL UNTUK INFO LANJUT.

LAGI
https://my04.awfatech.com/raudhah/content/news/newsf1_RIS003_1613742548.JPG

PEMBUKAAN SEKOLAH BERMULA 1 MAC 2021

ALHAMDULILLAH, HARI INI 19 FEB 2021, MENTERI KANAN PENDIDIKAN, DR RADZI JIDIN TELAH MEMBUAT PENGUMUMAN BERKAITAN TARIKH PEMBUKAAN SEKOLAH SETELAH HAMPIR 3 BULAN SEKOLAH DITUTUP KERANA PELAKSANAAN PKP 2.0. TARIKH PEMBUKAAN SEKOLAH BERMULA 1 MAC IAITU HANYA UNTUK MURID TAHUN 1 & 2 SAHAJA KEMUDIAN DISUSULI MURID-MURID LAIN PADA 8 MAC 2021.

KAMI DI RAUDHAH ISLAMIC SCHOOL PASTI PERCAYA INILAH SAAT-SAAT YANG DITUNGGU OLEH ANAK-ANAK RAUDHAH KERANA MEREKA SUDAH MERINDUI SESI PEMBELAJARAN SECARA FIZIKAL INI. KAMI UCAPKAN SELAMAT DATANG KEMBALI KE SEKOLAH & BERJUMPA DENGAN CIKGU NANTI DI DALAM KELAS MASING-MASING.

RAUDHAH ISLAMIC SCHOOL.

 

LAGI
https://my04.awfatech.com/raudhah/content/news/newsf1_RIS003_1613534431jpeg

RIS VIRTUAL CLASS

PERMULAAN UNTUK SESI PEMBELAJARAN 2021,

KES PENULARAN COVID-19 MASIH BELUM BERAKHIR & KERAJAAN MEMBUAT KEPUTUSAN UNTUK MELAKSANAKAN PERINTAH KAWALAN PERGERAKAN (PKP). SELARAS KEPUTUSAN ITU, SESI PERSEKOLAHAN SECARA FIZIKAL DISELURUH NEGERI TIDAK DAPAT DIJALANKAN. UNTUK ITU, PIHAK SEKOLAH TELAH MENGAMBIL INISIATIF MENGADAKAN KELAS SECARA ATAS TALIAN BAGI MENERUSKAN SESI PEMBELAJARAN SEKOLAH. DI RAUDHAH ISLAMIC SCHOOL, KELAS ATAS TALIAN KAMI DIKENALI SEBAGAI RIS VIRTUAL CLASS. ALHAMDULILLAH, BERMULA JANUARI LAGI, KELAS RIS VIRTUAL CLASS BERJALAN SANGAT LANCAR DENGAN KEHADIRAN MURID-MURID HAMPIR 90%. TAHNIAH KEPADA ADIK-ADIK KERANA MASIH SEMANGAT BELAJAR WALAUPUN DALAM TEMPOH PKP.

LAGI
https://my04.awfatech.com/raudhah/content/news/newsf1_RIS115_1584946921.JPG

KEM KEPIMPINAN PELAJAR 2020

 

28 APRIL-1 MAC 2020

SG. CONGKAK, HULU LANGAT

28 APRIL 2020 - BAGI MEMUPUK DAN MEMBINA JATI DIRI PELAJAR YANG BERSEMANGAT, CEKAL DAN MEMPUNYAI SIFAT KEPIMPINAN SEBAGAI SEORANG KETUA, RAUDHAH ISLAMIC SCHOOL (RIS) DAN RAUDHAH SECONDARY SCHOOL (RSS) TELAH MENGADAKAN KEM YANG DIKENALI SEBAGAI KEM KEPIMPINAN PELAJAR BAGI SESI 2020. KEM INI DISERTAI OLEH 120 PELAJAR DARIPADA KALANGAN PENGAWAS, KELAB BADAR DAN KETUA-KETUA KELAS SELURUH CAWANGAN RIS IAITU KAJANG, SEMENYIH DAN PUTRAJAYA SERTA SEMUA PELAJAR DARIPADA RSS.

 

KEM YANG DIADAKAN DI TAPAK KEM DAN REKREASI SUNGAI CONGKAK, HULU LANGAT INI DIJALANKAN SELAMA 3 HARI 2 MALAM IAITU BERMULA 28 APRIL SEHINGGA 1 MAC 2020. OBJEKTIF UTAMA KEM INI DIADAKAN ADALAH UNTUK MEMBENTUK JIWA KEPIMPINAN SEBENAR DALAM  KALANGAN MURID SAMA ADA SEBAGAI SEORANG KETUA KELAS, PENGAWAS ATAU BADAR

SEPANJANG PROGRAM INI, PELAJAR DIPECAHKAN KEPADA BEBERAPA KUMPULAN DI MANA SETIAP KUMPULAN MEMPUNYAI SERAMAI 8 HINGGA 10 ORANG BAGI MEMUDAHKAN SETIAP AKTIVITI DIJALANKAN DAN MEMBENTUK SEMANGAT BERPASUKAN DALAM KALANGAN MEREKA.

 

ANTARA AKTIVITI YANG DIJALANKAN ADALAH SEPERTI JUNGLE TRACKING, SOLAT DHUHA DI DALAM HUTAN, MASAKAN RIMBA, NIGHT WALK, GENGGAMAN TANGAN, T-PUZZLE, EKSPLORASI, MALAM INSPIRASI DARI HATI KE HATI DAN PELBAGAI LAGI.

 

AKHIR KATA, TERIMA KASIH KEPADA SEMUA TERLIBAT TERUTAMANYA GURU-GURU PENGIRING, PIHAK FASILITATOR DAN MANA-MANA YANG TERLIBAT SECARA TIDAK LANGSUNG. DIHARAPKAN PROGRAM INI BERJAYA MENCAPAI OBJEKTIFNYA, AMIN INSHALLAH.

- SAFRIEZAL ZAMRI, 5 MAC 2020 

LAGI
https://my04.awfatech.com/raudhah/content/news/newsf1_RIS115_1582513512.jpg

MESYUARAT PIBG KALI KE-5 CAWANGAN KAJANG

SABTU-22 FEB 2020, TELAH BERLANGSUNG MESYUARAT PIBG KALI KE-5 CAWANGAN KAJANG YANG DIADAKAN DI DEWAN RAUDHAH ISLAMIC SCHOOL (RIS), SEMENYIH. MESYUARAT INI DIRASMIKAN OLEH PROF. TUAN HAJI IBRAHIM MOHD, PENGERUSI SURAU AN-NUR, BANDAR BARU BANGI DAN DIHADIRI HAMPIR 100 ORANG IBU BAPA PELAJAR. MESYUARAT YANG BERMULA PADA JAM 8.30 PAGI ITU DIMULAI DENGAN BACAAN AL-QURAN OLEH MURID AHMAD ISYQI RAMADHAN DAN DISUSULI DENGAN UCAPAN PENGERUSI RIS, EN. MOHD FAUZI BIN BIDIN.

MESYUARAT KALI INI DIADAKAN BAGI MEMBERI PENERANGAN TENTANG PERBELANJAAN, PERANCANGAN & PERBINCANGAN ISU-ISU SEMASA BERKAITAN MURID-MURID RIS. MESYUARAT KALI INI MENGAMBIL MASA HAMPIR 4 JAM YANG BERAKHIR PADA JAM 12.00 TENGAHARI. KAMI DARI PIHAK RIS, INGIN MENGUCAPKAN RIBUAN TERIMA KASIH KEPADA PARA IBU BAPA YANG SUDI HADIR & SEMUA YANG TERLIBAT DALAM MENJAYAKAN MESYUARAT AGUNG PIBG KALI KE-5 INI.

LAGI
https://my04.awfatech.com/raudhah/content/news/newsf1_RIS115_1582513146.jpg

MESYUARAT AGUNG PIBG 2020 KALI KE-5, CAW. KAJANG

SABTU-22 FEB 2020, TELAH BERLANGSUNG MESYUARAT PIBG KALI KE-5 CAWANGAN KAJANG YANG DIADAKAN DI DEWAN RAUDHAH ISLAMIC SCHOOL (RIS), SEMENYIH. MESYUARAT INI DIRASMIKAN OLEH PROF. TUAN HAJI IBRAHIM MOHD, PENGERUSI SURAU AN-NUR, BANDAR BARU BANGI DAN DIHADIRI HAMPIR 100 ORANG IBU BAPA PELAJAR. MESYUARAT YANG BERMULA PADA JAM 8.30 PAGI ITU DIMULAI DENGAN BACAAN AL-QURAN OLEH MURID AHMAD ISYQI RAMADHAN DAN DISUSULI DENGAN UCAPAN PENGERUSI RIS, EN. MOHD FAUZI BIN BIDIN.

MESYUARAT KALI INI DIADAKAN BAGI MEMBERI PENERANGAN TENTANG PERBELANJAAN, PERANCANGAN & PERBINCANGAN ISU-ISU SEMASA BERKAITAN MURID-MURID RIS. MESYUARAT KALI INI MENGAMBIL MASA HAMPIR 4 JAM YANG BERAKHIR PADA JAM 12.00 TENGAHARI. KAMI DARI PIHAK RIS, INGIN MENGUCAPKAN RIBUAN TERIMA KASIH KEPADA PARA IBU BAPA YANG SUDI HADIR & SEMUA YANG TERLIBAT DALAM MENJAYAKAN MESYUARAT AGUNG PIBG KALI KE-5 INI.

LAGI
https://my04.awfatech.com/raudhah/content/news/newsf1_RIS115_1579943960.jpg

ANNUAL DINNER RAUDHAH 2019

PADA RABU, 22 JANUARI 2020, RAUDHAH ISLAMIC SCHOOL (RIS) TELAH MENGADAKAN MAJLIS ANNUAL DINNER 2019 BERSAMA GURU-GURU KONTRAK UNTUK TAHUN 2019 DAN SEBELUMNYA. MAJLIS YANG BERLANGSUNG DENGAN PENUH GILANG-GEMILANG DAN MERIAH INI DIADAKAN DI MANDARIN ORIENTAL HOTEL, KUALA LUMPUR BAGI MENGHARGAI SUMBANGAN GURU-GURU YANG BERTUNGKUS-LUMUS MENGEMUDI RIS PADA TAHUN 2019 & SEBELUMNYA. GURU-GURU YANG TERLIBAT ADALAH SERAMAI 28 ORANG YANG KINI MASIH LAGI BERKHIDMAT BERSAMA RIS DAN SEBAHAGIANNYA PULA SUDAH MENAMATKAN KONTRAK MEREKA BERSAMA RIS.

   PENGERUSI RIS IAITU CIKGU FAUZI, MENGUCAPKAN RIBUAN TERIMA KASIH KEPADA SEMUA GURU SEPANJANG KONTRAK 2019 ATAS SUMBANGAN MEREKA MENDIDIK ANAK-ANAK RAUDHAH ISLAMIC SCHOOL. BELIAU BERHARAP SEMANGAT UNTUK MENGAJAR DAN MENDIDIK MURID-MURID MASIH BERKOBAR-KOBAR DALAM JIWA RAGA GURU-GURU WALAUPUN SUDAH LAGI TIDAK BERKHIDMAT UNTUK RIS. SEMOGA APA YANG DISAMPAIKAN OLEH GURU-GURU MENDAPAT KEBERKATAN DARIPADA ALLAH SWT DAN DIBERI GANJARAN PAHALA BERTERUSAN, INSHALLAH.

DISAMPING ITU, PIHAK RIS JUGA INGIN MENGUCAPKAN TAHNIAH KEPADA GURU-GURU YANG MENERIMA ANUGERAH BERPRESTIJ DARIPADA RAUDHAH ISLAMIC SCHOOL DENGAN ADA YANG MEMBAWA PULANG CEK BERNILAI HAMPIR RIBUAN RINGGIT SELAIN JAM TANGAN BERJENAMA UNTUK MEREKA YANG BERKHIDMAT MELEBIHI 3 TAHUN BERSAMA RIS. ANTARANYA ADALAH USTAZ MUHAMMAD FARIS BIN MAT AIL YANG MENERIMA ANUGERAH WITHOUT LATE DAN WITHOUT MEDICAL MASING-MASING SEBANYAK RM600 DAN TERBAIK PSRA SEBANYAK RM700 SERTA JAM TANGAN BERJENAMA ATAS SUMBANGAN MELEBIHI 3 TAHUN. TAHNIAH DAN TAHNIAH SEKALI LAGI BAGI PIHAK RIS!

AKHIR KATA, SEMOGA GURU-GURU YANG MASIH BERKHIDMAT BERSAMA RIS TERUS KONSISTEN DAN ISTIQOMAH MEMBAWA MISI DAN VISI RIS. UNTUK GURU-GURU YANG TIDAK MENYAMBUNG KONTRAK BERSAMA RIS, DIHARAPKAN JUGA TERUS KEKALKAN KECEMERLANGAN ANDA BERSAMA SEKOLAH BARU BAK KATA CIKGU FAUZI, "AMBILLAH PERKARA BAIK YANG DIPELAJARI DARI RIS DAN SEBARKAN KEBAIKAN, KITA SEMUA MENUJU KE ARAH YANG SAMA CUMA WADAH YANG BERBEZA. SAYA DOAKAN SEMOGA SEMANGAT MENGAJAR ITU SENTIASA BERKOBAR-KOBAR DALAM JIWA SETIAP PENDIDIK."

RAUDHAH ISLAMIC SCHOOL,

IKUTI KAMI DI FACEBOOK, INSTAGRAM & YOUTUBE UNTUK INFORMASI TERKINI BERKAITAN RIS, TERIMA KASIH

LAGI

Page 1 of 1