WELCOME TO RAUDHAH ISLAMIC SCHOOL

ANNUAL DINNER RAUDHAH 2019

25-Jan-2020

SENAMROBIK SEMPENA HARI SUKAN

25-Nov-2018

FINAL BRIEFING FOR 17/18 SESSION

25-Nov-2018

PERKONGSIAN ILMU DARI USTAZ FIRDAUS BIN HAMDAN

25-Nov-2018


Image News
ANNUAL DINNER RAUDHAH 2019
25-Jan-2020

Pada Rabu, 22 Januari 2020, Raudhah Islamic School (RIS) telah mengadakan Majlis Annual Dinner 2019 bersama guru-guru kontrak untuk tahun 2019 dan sebelumnya. Majlis yang berlangsung dengan penuh gilang-gemilang dan meriah ini diadakan di Mandarin Oriental Hotel, Kuala Lumpur bagi menghargai sumbangan guru-guru yang bertungkus-lumus mengemudi RIS pada tahun 2019 & sebelumnya. Guru-guru yang terlibat adalah seramai 28 orang yang kini masih lagi berkhidmat bersama RIS dan sebahagiannya pula sud .... Selanjutnya


Image News
FINAL BRIEFING FOR 17/18 SESSION
25-Nov-2018

Final briefing for 17/18 session!! OMG time does flies!! Alhamdulillah it's a wild ride for us full with ups & downs. We've been blessed with each other to pull through the year & impart knowledge to our students. Thank you for all the supports & let's do this again next year with full speed ahead!!

.... Selanjutnya


Image News
HARI KONSULTASI TERAKHIR UTK TAHUN 2018
25-Nov-2018

Alhamdulillah. Hari Konsultasi terakhir utk tahun 2018 telah berlangsung dgn lancar pada Sabtu yg lalu. Terima kasih kpd ibu bapa yg sudi hadir utk sama2 berdiskusi dgn guru berkenaan perkembangan anak2 sepanjang tahun ini. Semoga pertemuan kita membawa kebaikan kpd anak2

.... Selanjutnya


Image News
PERKONGSIAN ILMU DARI USTAZ FIRDAUS BIN HAMDAN
25-Nov-2018

Alhamdulillah pagi ni kami menerima kunjungan daripada Ustaz Firdaus Bin Hamdan utk berkongsi ilmu mengenali Rasulullah s.a.w sempena sambutan Maulidur Rasul esok. Sempat juga tadi kami bersama2 mengerjakan solat hajat utk mendoakan kejayaan calon2 PSRA kami yg akan menerima keputusan petang ini

.... Selanjutnya


Image News
BRIEFING TEORI TEKNIK SEMBELIHAN HAIWAN
25-Nov-2018

RAMAI TAK RETI SEMBELIH HAIWAN.Hakikatnya, org dewasa pun ramai yg masih was2 malah tak tahu cara sebenar nak sembelih haiwan. Oleh itu, kami rasa tak cukup sekadar belajar dalam kelas melalui buku teks bab ini. Jadi harini kami buat briefing teori teknik sembelihan. SEBAB APA? Sebab esok kita akan buat PRAKTIKAL! Guna ayam betul ye. Bukan ayam mainan. Jadi ibubapa sekalian, esok tlg pastikan .... Selanjutnya


Image News
BENGKEL BATIK RAUDHAH ISLAMIC SCHOOL
25-Nov-2018

Hari ini Raudhah Islamic School ada Bengkel Batik utk pelajar2 atas dengan kerjasama Fakulti Pendidikan Seni Shah Alam. Beruntung anak2 RIS ni, walaupun exam dh habis tapi sentiasa diberi peluang utk menuntut ilmu. Cikgu2 pun x lepaskan peluang nak test skill tu!!! Dh pandai buat tu nanti, blh la ajar ibu ayah kat rumahkan

.... Selanjutnya


Image News
SENAMROBIK SEMPENA HARI SUKAN
25-Nov-2018

Seronok ye anak2 senamrobik pagi tadi. Lepasni dah boleh ikut ibu2 pergi berzumba kot. Hahaha. Tapi yang obviousnya, masih ramai yg belum move on daripada mood Hari Sukan. Mana tak nya, cheers rumah sukan masih kedengaran tu! Bukan pelajar je, cikgu2 pun sama haha!

.... Selanjutnya


Image Banner