WELCOME TO RAUDHAH ISLAMIC SCHOOL

PEMBUKAAN SEKOLAH BERMULA 1 MAC 2021

Alhamdulillah, hari ini 19 Feb 2021, Menteri Kanan Pendidikan, Dr Radzi Jidin telah membuat pengumuman berkaitan tarikh pembukaan sekolah setelah hampir 3 bulan sekolah ditutup kerana pelaksanaan PKP 2.0. Tarikh pembukaan sekolah bermula 1 Mac iaitu hanya untuk murid tahun 1 & 2 sahaja kemudian disusuli murid-murid lain pada 8 Mac 2021.

Kami di Raudhah Islamic School pasti percaya inilah saat-saat yang ditunggu oleh anak-anak Raudhah kerana mereka sudah merindui sesi pembelajaran secara fizikal ini. Kami ucapkan selamat datang kembali ke sekolah & berjumpa dengan cikgu nanti di dalam kelas masing-masing.

Raudhah Islamic School.

 

LAGI

RIS VIRTUAL CLASS

Permulaan untuk sesi pembelajaran 2021,

Kes penularan COVID-19 masih belum berakhir & kerajaan membuat keputusan untuk melaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP). Selaras keputusan itu, sesi persekolahan secara fizikal diseluruh negeri tidak dapat dijalankan. Untuk itu, pihak sekolah telah mengambil inisiatif mengadakan kelas secara atas talian bagi meneruskan sesi pembelajaran sekolah. Di Raudhah Islamic School, kelas atas talian kami dikenali sebagai RIS Virtual Class. Alhamdulillah, bermula Januari lagi, kelas RIS Virtual Class berjalan sangat lancar dengan kehadiran murid-murid hampir 90%. Tahniah kepada adik-adik kerana masih semangat belajar walaupun dalam tempoh PKP.

LAGI

ANNUAL DINNER RAUDHAH 2019

Pada Rabu, 22 Januari 2020, Raudhah Islamic School (RIS) telah mengadakan Majlis Annual Dinner 2019 bersama guru-guru kontrak untuk tahun 2019 dan sebelumnya. Majlis yang berlangsung dengan penuh gilang-gemilang dan meriah ini diadakan di Mandarin Oriental Hotel, Kuala Lumpur bagi menghargai sumbangan guru-guru yang bertungkus-lumus mengemudi RIS pada tahun 2019 & sebelumnya. Guru-guru yang terlibat adalah seramai 28 orang yang kini masih lagi berkhidmat bersama RIS dan sebahagiannya pula sudah menamatkan kontrak mereka bersama RIS.

   Pengerusi RIS iaitu Cikgu Fauzi, mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua guru sepanjang kontrak 2019 atas sumbangan mereka mendidik anak-anak Raudhah Islamic School. Beliau berharap semangat untuk mengajar dan mendidik murid-murid masih berkobar-kobar dalam jiwa raga guru-guru walaupun sudah lagi tidak berkhidmat untuk RIS. Semoga apa yang disampaikan oleh guru-guru mendapat keberkatan daripada Allah SWT dan diberi ganjaran pahala berterusan, inshallah.

Disamping itu, Pihak RIS juga ingin mengucapkan TAHNIAH kepada guru-guru yang menerima Anugerah berprestij daripada Raudhah Islamic School dengan ada yang membawa pulang Cek bernilai hampir ribuan ringgit selain jam tangan berjenama untuk mereka yang berkhidmat melebihi 3 tahun bersama RIS. Antaranya adalah Ustaz MUHAMMAD FARIS BIN MAT AIL yang menerima Anugerah WITHOUT LATE dan WITHOUT MEDICAL masing-masing sebanyak RM600 dan TERBAIK PSRA sebanyak RM700 serta jam tangan berjenama atas sumbangan melebihi 3 tahun. Tahniah dan Tahniah sekali lagi bagi pihak RIS!

Akhir kata, semoga guru-guru yang masih berkhidmat bersama RIS terus konsisten dan istiqomah membawa misi dan visi RIS. Untuk guru-guru yang tidak menyambung kontrak bersama RIS, diharapkan juga terus kekalkan kecemerlangan anda bersama sekolah baru bak kata Cikgu Fauzi, "ambillah perkara baik yang dipelajari dari RIS dan sebarkan kebaikan, Kita semua menuju ke arah yang sama cuma wadah yang berbeza. Saya doakan semoga semangat mengajar itu sentiasa berkobar-kobar dalam jiwa setiap pendidik."

Raudhah Islamic School,

ikuti kami di Facebook, Instagram & Youtube untuk informasi terkini berkaitan RIS, Terima kasih

LAGI

FINAL BRIEFING FOR 17/18 SESSION

Final briefing for 17/18 session!! OMG time does flies!! Alhamdulillah it's a wild ride for us full with ups & downs. We've been blessed with each other to pull through the year & impart knowledge to our students. Thank you for all the supports & let's do this again next year with full speed ahead!!

LAGI

HARI KONSULTASI TERAKHIR UTK TAHUN 2018

Alhamdulillah. Hari Konsultasi terakhir utk tahun 2018 telah berlangsung dgn lancar pada Sabtu yg lalu. Terima kasih kpd ibu bapa yg sudi hadir utk sama2 berdiskusi dgn guru berkenaan perkembangan anak2 sepanjang tahun ini. Semoga pertemuan kita membawa kebaikan kpd anak2

LAGI

BRIEFING TEORI TEKNIK SEMBELIHAN HAIWAN

RAMAI TAK RETI SEMBELIH HAIWAN.Hakikatnya, org dewasa pun ramai yg masih was2 malah tak tahu cara sebenar nak sembelih haiwan. Oleh itu, kami rasa tak cukup sekadar belajar dalam kelas melalui buku teks bab ini. Jadi harini kami buat briefing teori teknik sembelihan. SEBAB APA? Sebab esok kita akan buat PRAKTIKAL! Guna ayam betul ye. Bukan ayam mainan. Jadi ibubapa sekalian, esok tlg pastikan anak2 mengenakan pakaian yg sesuai utk sesi ini

LAGI

BENGKEL BATIK RAUDHAH ISLAMIC SCHOOL

Hari ini Raudhah Islamic School ada Bengkel Batik utk pelajar2 atas dengan kerjasama Fakulti Pendidikan Seni Shah Alam. Beruntung anak2 RIS ni, walaupun exam dh habis tapi sentiasa diberi peluang utk menuntut ilmu. Cikgu2 pun x lepaskan peluang nak test skill tu!!! Dh pandai buat tu nanti, blh la ajar ibu ayah kat rumahkan

LAGI

Image News
HARI PERTAMA SESI PERSEKOLAH 2021
02-Mar-2021

1 MAC 2021- Hari pertama sesi persekolahan untuk Tahun 2021. Alhamdulillah semua murid ceria hadi .... Baca Lagi


Image News
MESYUARAT PIBG KALI KE-5 CAWANGAN KAJANG
24-Feb-2020

Sabtu-22 Feb 2020, Telah berlangsung Mesyuarat PIBG kali ke-5 Cawangan kajang yang diadakan di De .... Baca Lagi


Image News

Image Banner